Francia hagymakrémleves

Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma,
3/4 evőkanál Worcester-szósz,
1 dl száraz fehérbor,
3 dkg vaj,
őrölt fehérbors,
reszelt sajt (trappista),
2 erőleves kocka (vagy húsleves kocka),
víz, 2 dl tejszín,
2 db tojássárgája

Elkészítése:
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd lassú tűzön, vigyázva nehogy megégjen, a vajon barnára pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd a fehérborssal, Worcester-szósszal ízesítjük. Hozzáöntjük az erőleveskockákból készült levest (1,1 l vízből), és lassú tűzön felforraljuk. 20 perc főzés után rúdmixerrel pürésítjük a levest, és egy keveset (1 dl) kimerünk hűlni (egy börgébe). A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és folyamatos kevergetés mellett óvatosan beleöntjük a bögrébe kivett levest. Majd ezt az egészet, óvatosan, kevergetés mellet visszaöntjük a levesbe, majd lassan újra felmelegítjük. Tálaláskor a tányérba mert leves tetejére egy szelet pirítóst teszünk, és megpúpozzuk reszelt sajttal.

Forrás: Tuza Péter receptoldala

Nincsenek megjegyzések: