Tejbegríz

Hozzávalók 2 tányérhoz: 1/2 liter tej, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál búzadara.

Elkészítése: A cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a darát és a tejet folyamatos keverés mellett melegítjük, amíg a gríz nem sűrüsödik. Ezután tányérokba töltjük, majd tálaljuk.
Tetejére kakaóport vagy fahéjas cukrot hintsünk.

19 megjegyzés:

caply írta...

lányom kedvence lett! köszönöm a receptet

Anna írta...

És ezt még ÉN is meg tudtam csinálni... ;) Köszi. :]

Niki írta...

Határozottan finom lett, köszi!
Annyi pici megjegyzés, hogy egy csipet (tényleg késhegynyi) só is mehet bele, intenzívebb lesz az íze.

=] süttyőő írta...

Hali!
Hüh, hát egyszer már megpróbáltam, de sanos vmi odaégett ... :C nem tom, talán a tej picit odakozmált :S :D DEEE most ahogy megláttam ezt a receptet újra megjött a kedvem, h megpróbáljam. :) Remélem, most sikerülni fog!! :D Majd írok, ha meglesz a végeredmény.
Ahoj :)

graphoman írta...

Mondják, hogy nem ég le a tej, ha előbb a lábast hideg vízzel kiölögetjük (és persze nem töröljük ki). Nekem be szokott válni, talán Neked is, süttyőő.

Artúr írta...

Köszönöm!
Meg tudtam csinálni 1edül!!

Artúr
9 éves

Artúr írta...

Köszönöm!
Meg tudtam csinálni 1edül!

Artúr
9 éves

zoltán írta...

tört étcsokidarabkákkal és csipet vajjal a tetején ajánlanám! gyönyörűen olvad össze... nyam

Dodikah írta...

hát..én először próbáltam de ki is futott:(

Katalin írta...

Köszi, fincsi lett!

Mátyás írta...

Nekem is nagyon izlett...
Egy tipp talán-
én mikróban készítettem, egy fél literes mikrózható nagy bögrében feltettem melegedni a tejet- nekem kb 2 perc,700w mellett, volt míg habossá nem vált a tej teteje, és hártyát nem eresztett- de lehet forrásig is várni- ekkor egy kanállal belemértem a kellő cukrot és grízt, és a kanalat a tejben hagyva vissza a mikróba( ugye elég nagy fémtárgy, nem árt neki a hullám, és a mikrónak se- csak csökken a hatásfok)
Ezt fél percenként kivéve megkevergetve, a benne lévő kanállal kb 5 percig főztem, míg újra habos nem lett, ekkor már elég sűrű-majd' kész- ha eleget kevergetjük, még a csomók is eltűnnek...
Nagyon finom lett barátnőm elmondása szerint, vizsgaidőszaki vacsorák csúcsa!

Mindenkinek jó főzést kívánok!
F.Matyi

xunill írta...

Köszönöm a receptet, frankó lett.Pont mint édesanyámé :D

...sss... írta...

lekvárral meg gyümölccsel lehet bolonditani. vagy édes szörppel.

Tivadar írta...

Köszi a receptet. Nagyon finom lett ! ! !

Orsolya írta...

Olcsó, egyszerű,és gyorsan elkészíthető. IMÁDOM!!!

darksmile írta...

Felgyújtottam a konyhát, de a kaja finom lett!! Köszi!

dfggg írta...

Ahogy már írták előttem, egy nagyon kevéske sóval még ízletesebb lesz! Sőt, én apró darabokra vágott citromfüvet is raktam bele. Ha pedig nagyon sűrű lett, egy kis vizet is lehet bele önteni!

Zsófia írta...

Nekem valamiért nagyon híg lett, pedig nem tértem el semmiben a recepttől. :(
Amúgy finom, tejbegríz íze van, csakhát elmenne levesnek is xD

Bence Szabó írta...

Én most kiprobáloöm majd megírom az eredményt Köszönöm a receptet!!!