Magyaros burgonyaleves

Hozzávalók:
45 dkg burgonya
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
5 dkg lecsó
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
fûszerpaprika
kömény


Elkészítése:
A megtisztított, megmosott burgonyát kockákra vágjuk és a levesnek megfelelõ mennyiségû hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük fõni. Közben zsemleszínű rántást készítünk, amelyet ízesítünk fűszerpaprikával, õrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével. Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk és a tűzről lehúzva simára keverjük. Amikor a burgonya megfőtt, besűrítjük a levest.
Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük.

Kapcsolódó receptek
Levesek elkészítése

Nincsenek megjegyzések: