Gombás palacsinta

Hozzávalók:
20 db sós palacsinta
30 dkg gomba (laskagomba)
1 evõkanál olaj
1 fej reszelt vöröshagyma
1 dl tejföl
1 kávéskanál liszt
5 dkg reszelt sajt
só, kiskanálnyi pirospaprika


Elkészítése:
A hagymát a zsiradékban megpirítjuk, a paprikával meghintjük, és a vastagabb szeletekre vágott gombát beledobjuk. Megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem fõtte. Ekkor a tejfölben elkevert liszttel besûrítjük olyan sűrűre, hogy kenhetõ legyen, de ne folyjon. A kisütött sós palacsintákat a gombával megkenjük, és egymásra fektetjük, akár a tortát. Legfelülre palacsinta kerüljön, ezt a sajttal meghintjük, és annyi idõre tesszük a sütõbe, hogy a sajt a tetejére ráolvadjon.

Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek

Nincsenek megjegyzések: