Sztroganov csirke

Hozzávalók:
1 csirkemell filé

frissen őrölt bors
1 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 csomag újhagyma
15 deka gomba
1 deci tejföl
1/2 teáskanál magos mustár
1-2 kis csemegeuborka

Elkészítése:
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, alaposan megsózzuk és megborsozzuk, majd 1 evőkanál liszttel meghintjük, hogy ne tapadjanak majd annyira sülés közben egymáshoz.
Ezután egy közepes méretű, mélyebb serpenyőben 1 evőkanálnyi olvasztott vaj és ugyanennyi olaj keverékén 2 perc alatt halványpirosra sütjük a csirkedarabkákat. Szűrőlapáttal kiszedjük és alufóliával lefedve rövid időre félretesszük a húskockákat, hadd pihenjenek. A serpenyőbe újra 1 evőkanál vajat meg ugyanennyi olajat teszünk és gyengéden megpárolunk benne csokornyi karikákra vágott újhagymát. Hozzátesszük a vékonyra felszeletelt gombát, majd közepes lángon puhára pároljuk a gombaszeleteket is. Közben összekeverünk 1 deci tejfölt, ugyanennyi tejszínt és 1 teáskanál magos mustárt, majd ezt a mártást hozzátesszük a hagymás gombához. Visszarakjuk a serpenyőbe a csirkekockákat, összekeverjük az egészet és lefedve 5 perc alatt összefőzzük a mártásos csirkét. Végül 1-2 darab csemegeuborkát apró darabkákra vágva szintén hozzákeverjük az illatos, krémes húsfalatokhoz.

Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek
További csirkés ételek

Nincsenek megjegyzések: