Hozzávalók:
30 dkg főtt sárgarépa
10 dkg főtt fehérrépa
20 dkg főtt burgonya
20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
tartármártás
mustár
citromlé
őrölt bors
só
Elkészítése:
A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát kis kockákra vágjuk és összekeverjük a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főztük, vagy pároltuk, akkor a továbbiak előtt hagyjuk kihűlni.) Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük és a tartármártással összekeverjük. Kifejezetten jót tesz, ha a salátát tálalás előtt 2-3 órát jégszekrényben érleljük.
Ha hidegtálon talapzatnak használjuk a franciasalátát, akkor célszerű kevés felolvasztott és lehűtött aszpikot belekeverni, hogy jobb legyen a tartása.
Kapcsolódó receptek:
Saláták
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése