Hozzávalók:
1 vöröshagyma,
1/2 kg gomba,
só,
bors,
1 pohár tejföl,
2 evőkanál liszt
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a szeletekre vágott gombát. Összekeverjük, fedő alatt főzzük (kb 10-15 perc), míg meg nem puhul.
Ezután levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy kissé elfője a levét. Sóval, (vegetával), borssal ízesítjük. Egy pohár tejfölben 1-2 evőkanál lisztet simára elkeverünk, majd a gombához öntjük. Ha sűrűn szeretjük, akkor több lisztet, ha levesesebben, akkor a tejfölhöz kicsi vizet is önthetünk.
Spagettivel, makarónival, krumlipürével tálaljuk.
Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése