Joghurttorta

Hozzávalók:
4 kis pohár (7 dl) gyümölcsjoghurt
5 dl tejszín
25 g étkezési zselatin
10 dkg porcukor
nem túl vizes gyümölcs

Elkészítése:
A tejszínt felverjük, majd elkeverjük a joghurttal és a cukorral. A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk és lecsepegtetjük. A zselatinport néhány evõkanál vízzel csirízesre keverjük és megmelegítjük, majd lassan egyenletesen elkeverjük a masszával. A masszát folpackkal kibélelt õzgerincformába vagy üvegtálba rétegezzük a gyümölcsdarabokkal. A tetejére (kiborítva ez lesz az alja) érdemes kicsit tömörebb piskótalapot, vagy babapiskótákat tenni. Minimum fél napig hagyjuk állni hûtõben!
Zselatin: A 0.5 dl meleg vízben elkevered a zselatint, majd mikróban célszerû tovább melegíteni.

Nincsenek megjegyzések: