Fahéjas csiga

Hozzávalók:
5 dl tej
22 dkg cukor
25 dkg vaj (margarin)
5 dkg élesztõ
80 dkg liszt
fahéj
1 tojás

Elkészítése:
A cukor felét feloldjuk a tejben, majd 37 °C-osra melegítve megfuttatjuk benne az élesztõt. Ezt 15 dkg vajjal, a liszttel és egy csipet sóval alaposan összegyúrjuk, 40 percig kelesztjük. A maradék vajat felolvasztjuk, és elkeverjük benne a cukor másik felét és a fahéjat. A megkelt tésztát 4 téglalapra nyújtjuk ki. A téglalapok felét megkenjük a töltelékkel, majd ráhajtjuk a másik felét. Mindegyik téglalapot 10 csíkra vágjuk. A csíkokat megtekerve megkötjük (kis briós formára), 1 egész tojással megkenve 30 perc pihentetés után sütjük.


Nincsenek megjegyzések: