Sajtos gomba

Hozzávalók:
30 dkg gomba,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl kefir,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evokanál olaj,
1 evokanál liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál currypor,
ízlés szerint só.

Elkészítése:
A gombák végeit a homoktól letisztítjuk, majd gyorsan,
folyó víz alatt megmossuk, és lecsöpögtetjük. Vastagabb
szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra
metéljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat,
rátesszük a hagymát, és megsózzuk. Fedő alatt addig
pároljuk, amíg zsírjára nem sül, ekkor rátesszük a
gombaszeleteket. Borssal és curryporral fűszerezzük,
majd fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Időnként
megkeverjük. Míg párolódik, a kefirben simára keverjük a
lisztet, valamint a megtisztított és összezúzott
fokhagymát. Ha a gomba is zsírjára sült (vagyis elfott
belole az összes nedvesség), a tűzről lehúzzuk, és
ráöntjük a lisztes kefirt. Jól összekeverve
visszatesszük a tűzre. Kevergetve addig fozzük, amíg
sűrű mártás nem lesz alatta. Ezután a reszelt sajtot is
beleszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a tűzről lehúzva,
befedve hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk.
Tálaláskor kevés tejföllel meglocsolhatjuk. Galuska,
főtt tészta vagy zsemlegombóc, burgonyalepény a hozzá
illő köret.

Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek

Nincsenek megjegyzések: