Tejszínes gombaleves

Hozzávalók:
30 dkg gomba (laskagomba)
1-1 szál sárga- és fehérrépa
1 evõkanál reszelt hagyma
5 dkg vaj
2 csapott evõkanál liszt
húsleveskocka
só, õrölt fehérbors
1 csokor petrezselyem

a galuskához 1 tojásfehérje, liszt, só, 2 dl tejszín, 1 tojássárgája.

Elkészítése:
A vajon a reszelt hagymát megfonnyasztjuk, majd a megtisztított, karikára vágott zöldséget átsütjük rajta. A lisztel meghintjük, egy percig a tûzön kevergetjük, és 1,2 liter vízzel fölengedjük, a húsleveskockával meg egy kevés sóval, fehérborssal fûszerezzük, és addig fõzzük, ami a zöldség meg nem puhult. ekkor a megtisztított, fölszeletelt gombát is belerakjuk, és még öt percig forraljuk. Közben a tojásfehérjét csipetnyi sóval meg annyi lisztel dolgozzuk össze, hogy a szokásosnál kissé hígabb galuskamasszát kapjunk, és a levesbe mártogatott kiskanállal apró galuskákat szaggatunk a forrásban lévõ gombalevesbe. Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, de ezzel már nem fõzzük már tovább. A levesestálba vagy a tányérokba tojássárgájával simára kevert tejszínt öntünk, és a forró levest erre szedjük.

Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek
Levesek elkészítése

Nincsenek megjegyzések: