Bajor májgombóc

Hozzávalók:
30 dkg borjú vagy marhamáj
10 dkg szalonna
1 fej hagyma
20 dkg zsemle
vaj
3 tojás
1/4 l tej

bors
szerecsendió
majoránna
petrezselyem
snidling
1 e. kanál liszt

Elkészítése:
A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát. A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk. A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük, és a zsemlére öntjük. Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fűszereket, a májat, és végül a lisztet. Jól összedolgozzuk a masszát. Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.

Kapcsolódó receptek
Levesek elkészítése

Nincsenek megjegyzések: