Gombapaprikás

Hozzávalók:
50 dkg gomba (laskagomba)
2 evõkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 evõkanál pirospaprika, só
1 kiskanál paradicsompüré (nyáron 1 paradicsom és 1 zöldpaprika)

Elkészítése:
Az összevágott hagymát az olajban, fedõ alatt megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a paradicsompürét (vagy a friss paradicsomot, paprikát) beletesszük, és egy kevés vízzel félóráig fõzzük, hogy szép sima mártást kapjunk. Ekkor rakjuk bele a megtisztított, cikkekre vágott gombát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Amikor elkészült, a levébe egy evõkanál liszttel simára kevert egy deci tejfölt öntünk, és ezzel még 1-2 percig forraljuk.

Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek

Nincsenek megjegyzések: