Tejberizs

Hozzávalók: 15 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dl víz, 5 dkg cukor, 2 dkg vaj, vanília, 4 dkg kakaós cukor a tetejére.

Elkészítése: A rizst mindig a vízben tesszük fel főni, és csak amikor a vizet magába szívta, adjuk hozzá a tejet.

Hozzáadjuk a vajat meg a vaníliát, és ha már jól felforrt, pár perc múlva húzzuk félre, födjük le és tegyük meleg sütőbe vagy gőz fölé, vagy a tűzhely szélére, hogy saját gőzében megpuhuljon. Közben villával megkavargatjuk. Ha a szemek teljesen megduzzadtak, a nedvesség mind elfőtt, lehet még kevés tejet aláönteni, hogy ne legyen száraz. Ekkor hozzáadjuk a cukrot. Hidegen vagy melegen tálaljuk, tetejét cukrozott kakaóporral meghintjük.

Kapcsolódó receptek:
Tejbegriz elkészítése
Egyszerű ételek elkészítése


Nincsenek megjegyzések: