Madártej

Hozzávalók:
1 l tej
4 tojás kettéválasztva
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor

Elkészítése:
A tejet takaréklángon föltesszük egy lábosban főni.
Közben a tojások fehérjéket habverővel keményre felverjük, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot, - ki mennyire édesszájú -, és 1 tasak vaníliás cukrot.

Evőkanállal a tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1 perc múlva megfordítjuk őket, majd következő 1 perc múlva szűrőkanállal félretesszük a megfőtt habfelhőket egy tálba, amit rögtön fedjünk le, hogy ne essenek össze a habok. Amíg van a habból addig szaggatjuk, főzzük, félretesszük, lefedjük...
Azután a tejet félrehúzhatjuk a tűzről. A tojássárgákhoz keverjünk 3 evőkanál cukrot, egy vaníliás cukrot. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, azzal higítsuk, és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon.
Húzzuk vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett forraljunk rajta egyet.
Végül a habfelhőket öntsük a kész tejre, és lefedve hűtsük le.

2 megjegyzés:

info írta...

A liszt kimaradt! :-)

Ninetta írta...

Nem is kell bele! Valaki rak bele, de nagyon ritka!!