1/2 kg porcukor
10 dkg vaj
8 kanál tej
20 dkg darált keksz
16 dkg dara
5 dkg kakaó
10 dkg kókuszreszelék a tésztába
1/2 dl rum
kókuszreszelék
Elkészítése: A porcukrot elkeverjük a vajjal és 3 kanál forró tejjel. Adunk hozzá 20 dkg darált kekszet, 16 dkg darát, 5 dkg kakaót és 5 kanál forró tejet, 10 dkg kókuszt 1/2 dl rumot. Az egészet összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle és kókuszreszelékben meghempergetjük.
Kapcsolódó receptek:
Egyszerű ételek elkészítése
3 megjegyzés:
nagyon muszáj bele a darált keksz? azt nem lehet helyettesíteni valamivel?
A keksz kell bele. Régen magunk daráltuk a kekszet, ma viszont már egyszerűbb darálva venni a háztartási kekszet.
üdv
D
Az összes megszárított sütimaradékból a legjobb,(bejgli, zserbó, dióskifli stb) csak csontszárazra ki kell szárítani akár radiátoron és azt ledarálni.
Megjegyzés küldése