Római tálas hús

Hozzávalók:
római tál, 1 db teflonos serpenyő (28 cm)
1 kg apró újburgonya
2-3 szem paradicsom
1 szál póréhagyma v. 1 csomag újhagyma (zöldjével együtt)
1-2 db paprika
30 dkg gomba
30 dkg csirkemell
30 dkg sertéscomb v. karaj (csont nélkül)
30-40 dkg kolozsvári szalonna
1-2 gerezd fokhagyma
só (vigyázat, a húsos szalonna és a leves miatt egyébként is sós), bors,
1/2 l erős húsleves (esetleg leveskockából).

Elkészítése: A szalonnát és a húsokat 1x1 cm-es, 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, a serpenyőben kisütjük, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd borsozva megpirítjuk a sertéshúst, kiszedjük, félretesszük, majd a csirkemell húst, ezt is félretesszük. A paradicsomot karikára, a paprikát kockára vagy karikára, a hagymát 2 cm hosszú darabokra, a gombát negyed, vagy nyolcad darabokra vágjuk. Ha a krumpli apró, akkor nem kell vágni. A római tál tetejét kb. fél órára beáztatjuk. Az aljába, egyik sarokba a krumplit, majd kupacokba a húsokat, szalonnát, zöldségeket és a tetejére szórjuk, felöntjük a levessel, ráöntjük a zsiradékot, majd beküldjük a sütőbe és lefedve kb. 1-1,5 órát sütjük.
Ehetünk hozzá kenyéret, vagy ketchupot, majonézt, mustárt vagy sajtkockát (eidami).

Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek
További csirkés ételek

Nincsenek megjegyzések: