Metélt tészta kaviárral

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2 csokor petrezselyem, 2 evőkanál vaj, 1 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 35 dkg hosszúmetélt tészta, fél citrom leve és reszelt héja, 3 evőkanál piros kaviár.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, összevágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A hagymát a vajon 4 percig pirítjuk. Ráöntjük a bort, és hagyjuk elpárologni. Hozzáadjuk a tejszínt, egy csipetnyi sót és borsot, és lassú tűzön, besűrítjük a tejszínt. Közben a metéltet bő, sós, forrásban lévő vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A szószt lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a citrom levét. Sózzuk, és a metéltre öntjük. Végül a citrom héját és a kaviárt is belekeverjük, petrezselyemlevéllel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: