Babapiskótás-rumos szelet

Hozzávalók: 25 dkg sütőmargarin, 25 dkg porcukor, 5 dkg csokoládé ízű pudingpor, 4 dkg kakaó, 1 egész tojás, 10 dkg darált dió, kb. 25 dkg babapiskóta, 1,5 dl rum.

Elkészítése: A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot és a csokoládé ízű pudingport, 4 dkg kakaót, 1 egész tojást, 10 dkg darált diót, és ezt egy kicsit felfőzzük. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, egy réteget teszünk a krémből, majd erre 1 sor rumos tejbe mártott babapiskóta kerül, rá újra krém. Három réteg piskóta legyen, a tetejére pedig krém kerüljön. Ha kész, rövid időre mélyhűtőbe tesszük, majd hosszúkás tálcára borítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát, szeleteljük

Nincsenek megjegyzések: