Hozzávalók:
3 kovászos uborka,
2 közepes méretű, savanykás alma,
1 csokor zsenge sárgarépa,
4 evőkanál zöldborsó,
2 közepes méretű krumpli,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 dl majonéz,
2 dl tejföl,
só és törött bors ízlés szerint,
1 fej vöröshagyma vagy 1 csokor zöldhagyma.
Elkészítése:
A saláta mártásához a majonézt simára keverjük a tejföllel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Az almát megmossuk, kicsumázzuk és héjastól egészen apró kockákra vágva, azonnal belekeverjük a mártásba. Hozzátesszük a kevés sós vízben félig megfőzött, és ugyancsak kockákra vágott karottát, a zöldborsót, valamint a héjában megfőzött, maghámozott és felkockázott krumplit. Ezután belekeverjük az ugyancsak felkockázott kovászos uborkát, valamint a kockákra vágott és megsózott hagymát. (Ha van hagymazöld, annál jobb.) Az egészet alaposan összekeverjük, és hagyjuk, hogy kihűljön. Ezután befedve a hűtőszekrénybe tesszük néhány órára. (A fenti mennyiség kb. 1 kg 25 dkg saláta lesz, ez kb. 6 adag magában.)
Kapcsolódó receptek:
Saláták
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése