Húsgombócok pulykaszárnyból

Hozzávalók:
1/2 kg pulykaszárny
1-2 db csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 szem burgonya
3 tojás
só, bors
majoranna
olaj a sütéshez

Elkészítése:
A pulyakaszárból ízlés szerint levest főzünk. A főtt húst leválasztjuk a csontról, és ledaráljuk. Kevés zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát a csirkemájjal és a petrezselyemmel együtt. A burgonyákat héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd a krumplinyomón átnyomjuk. A levesből egy sárgarépát és egy fehérrépát szintén összenyomunk. Mindezeket elkeverjük a hússal, a nyers tojásokkal, sóval, borssal és majorannával. Gombócokat formázunk belőle, és forró zsíron kisütjük. Zöldségkörettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: