Palacsinta

Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
fél liter tej
csipet só
fél deci ola

Elkészítése:
A hozzzávalókat habverővel összekeverjük, csomók ne maradjanak benne, és egy óra hosszat állni hagyjuk. Ezután egészen vékonyan beolajozzuk a palacsintasütőt, és a merőkanállal beletesszük az első palacsintának való mennyiséget. Közben a serpenyőt nyelénél fogva mozgatva, elterítjük a tésztát. Ha pirulni kezd, a fordítólapáttal megfordítjuk. A következő palacsintához már nem kell megolajozni a serpenyőt, mert a tésztában lévő oaj elég arra, hogy ne ragadjon oda a palacsinta.
Töltelékként nagyon sok mindent használhatunk: kakaós cukrot, vaníliás krémtúrót, lekvárt, darált diót cukorral. Sós töltelék készülhet húsból, túróval kevert reszelt sajtból, spenótból, gombából...
Ha a durvára reszelt almát belekeverjük a palacsintatésztába, és a szokásosnál vastagabbra sütjük, lepényszerű tészta lesz belőle. Fahéjas porcukorral nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: