Hozzávalók:
15 dkg gomba
15 dkg sárgarépa
15 dkg zöldborsó
15 dkg kelbimbó vagy karalábé
30 dkg rizs
5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Apró kockára vágott gombát, ugyanennyi sárgarépát, friss vagy konzerv zöldborsót zsíron megpárolunk. Ugyanennyi kelbimbót vagy szintén kockára metélt karalábét pedig sós vízben megfőzünk, 30 dkg megpirított rizst felöntünk avval a lével, amiben a kelbimbó főtt, belekeverünk 3 dkg reszelt sajtot, kellő sót és puhára pároljuk. Összevegyítjük a zöldségfélékkel és még együtt is pároljuk körülbelül 5 percig. Tálaláskor meghintjük 2 dkg reszelt sajttal.
Az ínyencmester 1000 új receptje című könyvből (1935)
Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése