Sima édes palacsinta

Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
1 evőkanál olaj
2 dkg cukor
csipet só

Elkészítése:
A tojást felütjük és egy mély tálba eresztjük. Hozzáöntjük a hideg tejet, cukrot teszünk bele, megsózzuk és habverővel simára keverjük. Állandó keverés közben apránként beleszórjuk a lisztet, ügyelve arra, hogy a tészta ne csomósodjék össze.
A palacsintatésztához szükséges tejmennyiség fele részben szódavízzel helyettesíthető. Ilyenkor a szódavizet az előzőleg tejjel elkevert sűrű tésztához kell fokozatosan hozzáönteni és simára keverni. Annyi szódavizet adjunk hozzá, hogy a tészta nyers tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább félóra hosszat pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések: