Almahab

Hozzávalók:
1 kg savanykás alma
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
1 citrom
2 evőkanál porcukor
2 tojás
meggy- vagy cseresznyebefőtt

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vajon fehérborral puhára pároljuk annyira, hogy a fakanál nyomására szétmálljon. Belereszeljük egy fél citrom héját, majd belecsavarjuk az egészt citrom levét és 2 púpozott evőkanál porcukorral elkeverve hagyjuk kihűlni. Ezután beletesszük a két tojás fehérjét és keverőgéppel az almát fehérre felverjük, majd beleöntjük egy üvegtálba, s a tetejét meggy- vagy cseresznyebefőttel körberakjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések: