Székelygomba

Hozzávalók:
40 dkg gomba
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb szál sárgarépa
1 nagyobb szál fehérrépa
1,5 dl tejföl
só pirospaprika
bors
1,5 evőkanál zsír

Elkészítése:
A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd kevés vizet öntve alá - fedő alatt - teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, pirospaprikával, borssal, sóval ízesítjük, majd puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, meglocsoljuk tejföllel. Párolt rizzsel tálaljuk.

Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek

1 megjegyzés:

VeGab írta...

Javsolnék egy vegan, de minimum lakto vegetáriánus kategóriát, hogy a tojást tartalmazó recepteket szűrni lehessen. Ez sok vegetáriánus számára fontos.

Ez a recept zsírt is tartalmaz. persze lehet növényi (mondjuk pálma zsír is), de így kicsit félre érthető, mivel zsír alatt állati eredetűt szokás érteni.

Vegetáriánus.info