Hozzávalók:
40 dkg gomba
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb szál sárgarépa
1 nagyobb szál fehérrépa
1,5 dl tejföl
só pirospaprika
bors
1,5 evőkanál zsír
Elkészítése:
A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd kevés vizet öntve alá - fedő alatt - teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, pirospaprikával, borssal, sóval ízesítjük, majd puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, meglocsoljuk tejföllel. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek
1 megjegyzés:
Javsolnék egy vegan, de minimum lakto vegetáriánus kategóriát, hogy a tojást tartalmazó recepteket szűrni lehessen. Ez sok vegetáriánus számára fontos.
Ez a recept zsírt is tartalmaz. persze lehet növényi (mondjuk pálma zsír is), de így kicsit félre érthető, mivel zsír alatt állati eredetűt szokás érteni.
Vegetáriánus.info
Megjegyzés küldése