Töltött-zsemle

Töltelék hozzávalói:
túró
vaníliás cukor
tojás
mazsola

Elkészítése:
Az alaponyagokat ízlés szerint összekeverjük. A zsemlék tetejét levágjuk, kivájjuk a belét, meglocsoljuk tejjel, majd megtöltjük a krémmel. Visszatesszük a zsemle levágott tetejét és betesszük a sütőbe.
Ízlés szerint lehet még sütés előtt rátenni a tetejére kis halmokba tojás felvert habját! Sütés után megszórhatjuk porcukorral.

Hozzávalók:
5 dkg margarin
20 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 kevés kanál szódabikarbóna
1 evőkanál méz

Elkészítése:

Gyúrjuk egybe alaposan az összes hozzávalót, majd süssünk belőle 3 lapot. A lapokat a következő krémmel kenjük meg

Krém
Hozzávalók:
1 liter tej
8 evőkanál liszt
20 dkg margarin
35 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
fél citrom héja

Elkészítése:
1 liter tejben főzzünk meg 8 evőkanál lisztet. Ha kihűlt, vegyítsük össze 20 dkg margarin és 35 dkg cukor habosra vert keverékével. Az így elkészített krémet osszuk kétfelé. Az egyik felébe tegyünk kakaót, a másikba pedig keverjük 1/2 citrom levét és lereszelt héját. Ezekkel kenjük meg az előbb elkészített lapokat.

A tetejére csokimáz kerül:
Forraljunk össze 30 dkg cukrot, 3 evőkanál vizet, 3 evőkanál kakaót és egy kis vajat. Ezzel díszítsük a süti tetejét.

Nincsenek megjegyzések: