Diós szelet

Hozzávalók:
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
1 evőkanál liszt
kevés fahéj
1 kávéskanál kakaó
2 tojás
fél citrom

Tészta elkészítése:
A diót, porcukrot lisztet, fahéjt, kakaót  a tojás sárgájával összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor még egy tojássárgáját tegyünk hozzá, mert a dió finomságától és a tojás nagyságától függ, hogy jól összeálljon a tészta. Téglalap alakú formát nyújtunk és kb 10 cm széles csíkokra vágjuk fel.

Krém készítése:

A 2 vagy 3 tojás fehérjéből habot keverünk, de nem verjük. Tojásonként 10 dkg porcukrot adunk hozzá és egy fél citrom levét nyomunk bele. Addig keverjük, amíg a kanálon nem áll meg a krém.

Lisztezett, vajazott tepsibe téve minden szelet között kis helyett hagyunk, mert megdagad. A sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: