Vegyes sült zöldségek

Hozzávalók 4 személyre:
10 fekete fafül gomba
4 gomba
5 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa
10 dkg karfiol
10 dkg brokkoli
10 dkg uborka
4 evőkanál olaj
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál szójamártás
1 evőkanál kukoricakeményítő

Előkészítés:
A fafül gombát langyos vízbe áztatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A beáztatott gombát kinyomkodjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

Elkészítése:
1. Wokban vagy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, beletesszük a fekete gombát, a sárgarépát, a babot, a karfiolt és a brokkolit, 1 percig kevergetve sütjük, majd megszórjuk a barna cukorral, hozzáadjuk a szójamártást, csipet sót,
pár másodpercig kevergetjük, majd kivesszük.
2. A wokot konyhai papírtörlővel kitöröljük, beletesszük a maradék olajat, felforrósítjuk, hozzáadjuk a gombát, az uborkát, csipet sót. 1 percig kevergetve sütjük, majd visszatesszük a félretett zöldségeket, és jól összekeverjük.
3. A kukoricakeményítőt összekeverjük 1 evőkanál vízzel, és besűrítjük vele a zöldség mártását.
Hidegen, melegen fogyasztjuk.

Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek

Nincsenek megjegyzések: