Hozzávalók:
6 szelet marhahús
3 dl vörösbor
6 vékony szelet füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
10 dkg parasztkolbász
1 sárgarépa
4 szem burgonya
25 dkg zöldborsó
2 alma
1 kávéskanál burizs
Elkészítése:
Egy nagy tálban összekeverjük a hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, sárgarépát, fehérrépát, zöldborsót, amát, burgonyát, burizst, kolbászt, amit előzőleg szokás szerint felaprítottunk kockára vagy karikára. Az előzőleg vízbe áztatott tál alját kibéleljük füstölt szalonnával. A zöldséges keveréket kettéosztva úgy rakjuk a tálba, hogy a kevesebb része legyen alul. Erre a keverékre rakjuk a besózott, hártyáitól megtisztított marhaszeleteket és beborítjuk a keverék másik felével. Tetejére kevés füstölt szalonnacsíkokat szórunk, és fölengedjük 3 dl és annyí vízzel, hogy ellepje. Nagyon lassan sütjük, figyelve, hogy a levét el ne fője. Kb. 3 óra múlva igen ízletes - bár nem könnyű - ételt tehetünk az asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése