Mexikói rizs

Hozzávalók:
25-30 dkg rizs
1 dl oalj
20 dkg nyers paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dl tyúkhúsleves (leveskockából is készülhet)
10-15 dkg zsenge zöldborsó

1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
A rizst húsz percig meleg víben állni hagyjuk, majd hideg vízzel leöblítve, tíz percig szitán szárítjuk. Az olajat egy lábosban felforrósítjuk, majd a rizst beletesszük úgy, hogy az olaj ellepje. Erős tűzön aranysárgára pirítjuk, majd a felesleges olajat leöntjük róla. A paradicsomból, hagymával, fokhagymával ízesítve a szokásos módon mártást készítünk, és a rizsre öntve addig pároljuk, amíg a rizs a mártást fel nem szívta. Felöntjük a tyúkhúslevessel, beletesszük a borsót, és sóval meg petrezselyemmel ízesítjük. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a borsó meg nem puhult.

Nincsenek megjegyzések: