Hozzávalók:
1 csomag tonhal (80 dkg)
2 tojás
2 dl tejföl
1 kis tubus majonéz
só
őrölt bors
reszelt gyömbér
1 csokor petrezselyem
csipetnyi majoranna
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tonhalat félig kiolvasztott állapotban felszeleteljük, és 15 percig langyos tejben áztatjuk. Ezután a tejet leitatjuk, a halat besózzuk, majd lisztben megforgatva bő olajban kisütjük. A kisült halszeleteket tűzálló edénybe sorba rakjuk, és ráöntjük a tejföllel, az apróra vágott kemény tojással meg a fűszerekkel előzetesen összekevert majonézt. A tetejét finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, és előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Burganypürével és céklasalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése