Rántott, töltött karfiol

Hozzávalók:
1 kg nagyobb fej karfiol


töltelékhez:
2 evőkanál olaj
25 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors
késhegynyi fahéj
pirospaprika
1 csokor petrezselyem

bundázáshoz:
tojás
liszt
zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítése:
A karfiolt megmossuk, nagyobb rózsákra szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk. Közben a töltelékhez az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, és állandóan kevergetve barnára sütjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, egyet keverünk még rajta, és a tűzről levesszük. Beletesszük a fűszereket, a tojást, a zsemlemorzsát, és jól összekeverjük. A tölteléket a karfiolrózsák köré nyomkodjuk. A szokott módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések: