Rakott karalábé

Hozzávalók:
50 dkg marhahús
1 kg karalábé
15 dkg vaj
1 evőkanál cukor
3 dl tejföl
1 evőkanál zsír v. olaj
15 dkg rizs
1 vöröshagyma
só, bors

Elkészítése:
A kockákra vágott karalábét megsózva, megcurkozva a vaj felén puhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát a maradék vajon megfuttatjuk, beletesszük a kockára vágott húst, és egy kevés vizet aláöntve, majdnem puhára pároljuk. Végül belekverjük a rizst, és az egészet együtt megpuhítjuk. Egy kizsírozott tűzálló edény aljára egy sor karalábét rakunk, erre egy sor rizses húst terítünk, majd ismét karalábét, húst, közben tejföllel öntözgetjük. A tetejére karalábé kerüljön. Forró sütőben 15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: