Milánói spagetti

Hozzávalók:
30 dkg spagetti
25 dkg gomba
20 dkg füstölt sonka
10 dkg paradicsompüré
15 dkg reszelt sajt
1 kiskanál vaj
1 kiskanál cukor
só, bors
1 evőkanál zsír vagy olaj
1 fej vöröshagyma

Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük. Kevés zsíron finomra vágott vöröshagymát párolunk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a csíkokra metélt sonkát. Mindezt néhány percig összepároljuk. A keverékbe beleteszünk 10 dkg paradicsompürét, ezzel néhány percig továbbpirítjuk, felöntjük, cukorral, őrölt borssal ízesítjük. A kevés olvasztott vajban felhevített spagettire halmozzuk, és reszelt sajttal megszórjuk.

Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek

Nincsenek megjegyzések: