Sajtos töltött karalábé

Hozzávalók:
8 zsenge karalábé
10 dkg rizs
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 tojás
1 evőkanál búzadara
2 dl tejföl
3 dkg füstölt szalonna
2 dkg vaj
1 evőkanál ételízesítő
só, bors

Elkészítése:
A rizst többször átmossuk, lecsepegtetjük, vajon üvegesre hevítjük, majd mély tűzálló tálba szétterítjük. A karalábékat meghámozzuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy legalább egy centis faluk maradjon. Levelüket apró csíkokra vágjuk. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a búzadarát, az apróra vagdalt füstölt szalonnát, a reszelt sajt felét, és a karalábé üregébe töltjük. A rizst a karalábélevéllel megszórjuk, rátesszük a megtöltött karalábékat, és a kivájt karalábéforgácsot. A tejfölt elkeverjük 3 dl vízzel, az ételízesítővel és a megmaradt reszelt sajttal, majd a keveréket a karalábéra öntjük. A tálat befedjük, és forró sütőben 50 percig sütjük. Akkor készül el, ha a rizsszemek megduzzadtak, és csak kevés sűrű mártás marad alatta.

Nincsenek megjegyzések: