Narancsos-sárgarépaleves

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sárgarépa
3 dkg vaj
1 dl narancslé
1, 2 liter zöldségalaplé
1 kis vöröshagyma
1 teáskanál szárított kakukkfű
só, bors
tejföl a tálaláshoz
reszelt szerecsendió

Elkészítése:
Meghámozzuk és felszeleteljük a sárgarépát. A vajat és a répát nagy, vastag aljú fazékba tesszük, és közepes tűzön, néha kevergetve 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a narancslevet, az alaplét és a megtisztított, kockára vágott hagymát. Felforraljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Kis lángon 20 percig főzzük, vagy amíg a répa megpuhul. Hagyjuk kihűlni. A levest kis adagokban simára turmixoljuk. Visszatesszük a fazékba, és újra felmelegítjük. Tányérokba merjük, minden adag tetejére teszünk egy kanálnyi tejfölt, és megszórjuk szerecsendióval. Díszíthetjük egy-egy ágacska kakukkfűvel is.

Nincsenek megjegyzések: