Paprikás sonkás pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
15 dkg zsír,
12 dkg főtt, áttört burgonya,
1 tojás,
1 dkg sütőpor, 
só, bors,
füstölt szalonna
12 dkg füstölt sonka,
pirospaprika,
tojás

Elkészítése:
A lisztet, zsírral, főtt, áttört burgonyával, 1 tojással, 1 sütőporral és kevés sóval jól összegyúrt tésztát készítünk.
Késhegynyi őrölt borssal fűszerezzük, majd vékonyra nyújtjuk, kevés füstölt szalonna olvasztott zsírjával megfröccsentjük, majd darált, vagy apróra vágott főtt füstölt sonkát szórunk a tésztára. Pirospaprikával megszórjuk, és összehajtogatjuk. Még háromszor megismételjük a hajtogatást, majd 10-15 percig hűvös helyen pihentetjük. Kiszaggatjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, tojással megkenve pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések: