Hozzávalók:
1 kg csirkemell
20 dkg gomba (laskagomba)
2 dl fehér bor
1 dl étolaj
só, majoránna, szerecsendió.
Elkészítése:
A csirkemelleket megszabadítjuk bõrüktõl, kicsontozzuk, 2-3 darabra vágjuk és besózzuk. Egy nagyobb lábasban az olajat felmelegítjük, a húsokat egymás mellé fektetjük, megszórjuk majoránnával, és szerecsendiót reszelünk rá. Ráöntjük a bort és ugyanannyi vizet, ráterítjük a felszeletelt gombát, és fedõ alatt együtt pároljuk. Mikor a hús már puha, levesszük a fedõt és óvatosan zsírjára pirítjuk, hogy a gomba meg ne égjen. Burgonyapürével tálaljuk, amit kevés gombás zsírral meglocsolunk. Csemegeuborka illik hozzá.
Kapcsolódó receptek:
Gombás ételek
További csirkés ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése