Zöldséges burgonyagombóc-leves

Hozzávalók:
25 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
6 dkg gyökér
diónyi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma áttörve
8 dkg liszt
1 db tojás
kevés olaj
1/2 csokor petrezselyemzöldje
1 mk pirosarany

bors

Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát, gyökeret apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a pirosaranyat és felengedjük a főtt burgonya levével. Ezután vizet adunk hozzá, és puhára főzzük.
A megfőtt burgonyát forrón áttörjük, kihűtjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, amelyeket a levesalapba teszünk és készre főzzük.
Ízlés szerint sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük. Tejfölösen is készíthetjük.

Kapcsolódó receptek
Levesek elkészítése

Nincsenek megjegyzések: