Csokoládéfondü

Hozzávalók: -1,2-1,5 kg friss, idény- és aszalt gyümölcs vegyesen (ananász, narancs, mandarin, kivi, banán, alma, körte, barack, kimagozott meggy vagy cseresznye, néhány szem eper, kimagozott aszalt szilva, sárgabarack, datolya, füge, etc
- 1 citrom leve;
- 300 g tejcsokoládé;
- 100 g étcsokoládé;
- 2,5 dl tej;
- 2 zacskó vaniliáscukor;
- fondülábos;
- hurka- vagy bambuszpálcikák.

Elkészítése:
- minden gyümölcsöt apróra vágunk;
- a banánt, almát, körtét (etc.) meglocsoljuk citrom levével;
- aszalt gyümölcsöket langyos vízbe, rumos teába áztatjuk;
- személyenként 2-3 hurkapálcára húzunk rá gyümölcsöket;
- a kétféle csokoládét apróra vágjuk;
- a tejet csinos edénybe vagy fondülábosba öntjük, majd felforrósítjuk a vaniliáscukorral.

Beleszórjuk a csokoládét, és folyamatosan keverve felolvasztjuk. A gyümölcsnyársakra szúrt finomságoknak mindig az utolsó darabját a forró csokoládéöntetbe mártjuk, lecsepegtetjük. Saját tányérunkra támasztva, kiskanállal lehúzzuk a nyársról a megmártott gyümölcsdarabkát, néhány pillanatig türelmesen várunk, csak azután fogyasztjuk, mert a csokoládéöntet nagyon forró.

Változat: a csokoládékrémbe néhány kanál félig felvert tejszínhabot keverhetünk.

Nincsenek megjegyzések: