Nem lehet abbahagyni csirke

Hozzávalók:
közepes nagyságú csirke, vagy csak comb és mell
8 dkg liszt
1 teáskanál paprika
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál feketebors
1 teáskanál só (púpozott)
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt füstöltsajt
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
2 dkg vaj
késhegynyi őrölt kömény

Elkészítése:
A lisztet a fűszerekkel és a fokhagymával összekeverem. Acsirke darabokat egyenként megforgatom a fűszeres lisztben. Kivajazott tepsibe egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék fűszeres lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórom. Rákarikázom a vöröshagymát, rászórom a sajtot és az olajjal elkevert tejföllel meglocsolom.
A tepsibe alufóliát borítok és előmelegített forró sütőben, közepes lángon 45 percig sütöm, majd a tetejét kicsit megpirítom.

Kapcsolódó receptek:
További csirkés ételek

Nincsenek megjegyzések: