Hozzávalók:
2 db tojás
1,5 dl cukor
1 dl tej
2 kiskanál vaníliás cukor
2 kiskanál sütőpor
15 dkg vaj vagy margarin
17 dkg (szűk 3 dl) liszt
Elkészítése:
A vajat felmelegítjük, majd hozzáöntjük langyos tejet. Az egész tojásokat simára, de nem habosra keverjük a cukorral, ehhez öntjük a langyos tej-vaj keveréket, és végül a sütőporos lisztet. Előmelegített sütőben úgy 45 percig sütjük, anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnánk. A tészta szép barna színt kap, de ez nem jelenti azt, hogy a sütemény elégett.
Ez az alaptészta különböző krémekkel tölthető, de önmagában is zamatos, nem száraz sütemény.
Kapcsolódó oldal:
www.piskota.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése