Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 dkg vaj
1,5 zsemle
petrezselyem
őrölt bors
só
Elkészítése:
A megtisztított és rózsáira bontott brokkolit főzd meg 1-1,5 liter sós vízben, majd a levével együtt turmixold le, borsozd és adj hozzá finomra vágott petrezselymet. Közben a liszből és a tejfölből készsíts habarást, ezt add a leveshez és forrald össze. (Lisztbe forgatott vajdarabkákkal is gazdagíthatod.). A sütőben, szárazon pirítsd meg a zsemlekockákat, s tálaláskor ezt kínáld a leveshez.
2 megjegyzés:
fél leveskockát, két gerezd fokhagymát, a végén pedig a tetejére sok sajtot reszeltem. Fél óra alatt kész. Nagyon jó ez a recept! köszike
hangya
Eddig ez az egyetlen zöld dolog amit a 1,5 éves kisfiam hajlandó megenni.
Köszi!
Megjegyzés küldése