Sajttorta

Hozzávalók:
1 nagy kerek rozskenyér,
5 dkg reszelt rokfort,
10 dkg tejszínkrémsajt,
10 dkg körözött,
10 dkg paprikás szalámi,
15 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg reszelt trappista sajt,
5 dkg darált dió,
1 dl sűrű tejföl,
2 csokor snidling,
2 gerezd fokhagyma,
só, törött bors, currypor, piros fűszerpaprika ízlés szerint.

Elkészítése:
A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel, csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a dióval összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a snidling felével kikeverjük. A szalámi felét nagyon apróra vágjuk, és 5 dkg vajjal meg 1 teáskanál tejföllel ugyancsak kikeverjük. Végül a megmaradt vajat a reszelt sajt felével, 1 kanál tejföllel, a curryporral, törött borssal és az összezúzott fokhagymával habosra keverjük. A kenyeret nagyon éles késsel 5 lapba vágjuk. Az alsó lapot alufóliára fektetjük, és megkenjük a rokfortkrémmel, majd ráborítjuk a második lapot. Erre körözöttet kenünk. A harmadik lapot a szalámis vajjal, a negyediket a diós krémsajttal, az ötödiket pedig a currys sajtkrémmel kenjük meg. A megmaradt kenyérből egy szeletet levágunk, és apróra morzsoljuk. Ezt a morzsalékot rászórjuk a currys krémmel bekent torta oldalára. Tetejét kirakjuk a megmaradt szalámiból csavart kis tölcsérekkel, és meghintjük a finomra metélt snidlinggel meg a reszelt sajttal. Hűtőszekrényben legalább 2 napig dermesztjük. Tortacikkekre szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: