Hozzávalók:
75 dkg savanyúkáposzta
25 dkg füstölt tarja kockára vágva
10 dkg szárazkolbász karikára vágva
10 dkg kolozsvári szalonna apróra vágva
2 pár virsli karikára vágva
2 fej vöröshagyma apróra vágva
2 dkg zsír, szalonnabőr
pirospaprika, szemesbors,
2-3 szárított piros erős paprika
babér, piros arany, pörköltkrém,
4 dl tejföl, 2 dl vörösbor
Elkészítése:
Majdnem ugyanúgy készül, mint a töltöttkáposzta. A szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát, rátesszük a füstölt húst és a vékony karikára vágott kolbászt.
Mikor levet enged, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük a borral, majd beletesszük a fűszereket és a szalonnabőrt.
Egy óra fővés után beletesszük a káposztát a levével együtt, 2 dl tejföllel, és még másfél óráig főzzük.
Ezután 2 dl tejföllel behabarjuk és beletesszük a karikára vágott virslit, két-három perc forrás után kész.
Akkor jó, ha két-három napig hűtőben tartjuk, naponta 5-10 percre felforraljuk. (Ez minden savanyúkáposztára igaz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése