Csokoládés borkrém

Hozzávalók: 5 dkg étcsokoládé, 5 tojás, 15 dkg cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, fél liter rozébor, 1 rúd fahéj.

Elkészítése: A csokoládét lereszeljük. A tojást habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk az étkezési keményítőt. A bort lábosba öntjük, hozzákeverjük a fahéjat és tojásos krémet. Lassú tűzön, kevergetve felforraljuk. Amikor az első buborék megjelenik a tetején, azonnal hideg vízbe állítjuk az edényt. Addig keverjük, amíg a krém kihűl. Kidobjuk belőle a fahéjrudat. Hideg vízzel kiöblítünk 4 nagy kelyhet, és beletöltjük a borkrémet. Tetejét elsimítjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval, és hidegre tesszük. A kehely szélét cukorba mártott szőlőszemmel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: