Sajtos fánk

Fánk
Hozzávalók:

12 dkg reszelt sajt
24 dkg vaj v. margarin
40 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
1-2 dkg só ízlés szerint

Elkészítése:
A fentieket összedolgozzuk. Hűvös helyen pihentetjük, majd kiszaggatjuk kb 5mm vékonyra. Minden második tetejét tojással megkenjük. Forró sütőben sütjük.

Töltelék:
Hozzávalók:
2 db egész tojás
5 dkg liszt
4 dl tej
8 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük, az 5 dkg lisztet a tejjel lassan felhigítjuk. Összekeverjük az egészet, megsózzuk és tűzön felfőzzük sajt nélkül. A félig kihűlt masszába tesszük a sajtot, úgy hogy a sajt még elolvadjon.
A langyos krémet 2-2 pogácsa közé töltjük. Végül a krém felöli oldalát reszelt sajtba hempergetjük. Hogy finom legyen, ajánatos másfélszeres tölteléket készíteni 1 adag tésztához.

Nincsenek megjegyzések: