Meggyes palacsinta

Hozzávalók:
- 8 darab palacsinta, 1 tojássárgája, 1-2 teáskanál zsemlemorzsa, porcukor, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, és fahéj.
- A bundájához: liszt tojás, zsemlemorzsa,
- A sütéshez: olaj


Elkészítése:
A kimagozott meggyet apróra vágjuk, elkeverjük a tojássárgájával és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a kevés porcukrot, a szegfűszeget, és a fahéjat. Ezzel a masszával bekenjük a palacsintákat, két végüket behajtjuk, és egyenként szorosan feltekerjük. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és óvatosan a forró olajba tesszük. 2-3 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: