Töltött franciakenyér

Hozzávalók:
2 db tojás
20 dkg ementáli sajt
15 dkg főtt sonka
1 db csemege uborka
1 ek kapribogyó
10 dkg lágy vaj
20 dkg krémsajt
1 teáskanál fehérbors
1 teáskanál mustár
1 bagett

Elkészítése:
A tojást tíz percig főzzük, lehűtjük, hidegen megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Lereszeljük a sajtot, a sonkát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a kapribogyót finomra aprítjuk. A vajat a krémsajttal és a fűszerekkel habosra keverjük, mustárral ízesítjük. A krémet összekeverjük a felaprított hozzávalókkal. Hosszában kettévágjuk a bagettet, megtöltjük és összecsukjuk. Hűtjük vagy alufóliába csavarva sütjük. Vastag szeletekben tálaljuk. A megtöltött kenyeret tegyük egy órára hűtőbe, és csak ezután szeleteljük. Ha sütőbe tesszük, akkor még melegen vágjuk fel, és azonnal tálaljuk. Próbálja ki , Önnek melyik ízlik jobban.
Vegyes saláta, pl. fejes saláta, hagyma- és paprikakarikákkal, szójaszószban megforgatva, hideg sör (akár alkoholmentes) illik hozzá.

További kenyérreceptek

Nincsenek megjegyzések: